Slægterne fra Lønne & Orten



Billede
Kristian Evald Nielsen og Elly Overgaard Nielsen




Mand Kristian Evald NIELSEN 6




                    Født: 16 Jun. 1950 - Overlade
                     Dåb: 16 Jul. 1950 - Overlade kirke
                     Død: 
                Begravet: 25 Jul. 2014 - Aarø


                     Far: Svend Kierstein NIELSEN (1926-2004) 6
                     Mor: Didda (Marie Kirstine) KRISTENSEN (1927-1911) 6


                Ægteskab: 



Kvinde Elly Overgaard NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


                     Far: Ejner NIELSEN (1908-      )
                     Mor: Johanne Overgaard PEDERSEN (1910-      )




Børn
1 M Rune Overgaard NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 




Notater: Mand - Kristian Evald Nielsen

Kristian blev født den 16. juni 1950 og døbt den 16. juli i Overlade kirke. Faddere: Helga Andersen, en faster og Niels Nielsen en farbror. Han blev konfirmeret i Skivum kirke den 20. april 1964 af pastor Borella.
Kristian blev udlært smed hos smedemester Svend Jensen, Hvorvarp, Års. Han blev udlært i april 1971. I 1997 var Kristian og Ely bosat Øster Gammelby 29, Bredebro. Han beskæftigede sig som møbelsnedker.


Talen ved Kristian Evald Kirsteins bisættelse, 25. juli 2014
Salmer: Op, al den ting, som Gud har gjort - Du, som har tændt millioner af stjerner - Den signede dag Læsning: Salmernes Bog 23,1b-4
Sted: Aarø Kirke
Præst: Peder Kristiansen
Vi er samlede her i dag for at tage afsked med Kristian Evald Kirstein. Kristian døde fredfyldt og tryg lørdag formiddag, efter at være blevet puttet i den lille alkove derhjemme på nr. 160 af den kvinde, han elskede. Kristian blev kun 64 år gammel, men det sidste års tid havde en række skavanker taget fat og krævet deres, og Kristian gik til sidst ikke så godt. Selv om det ikke har været sagt højt, så var fornemmelsen der af, at det vist kun gik i den retning, og på den måde er Kristians død nu kommet på en gang ventet og uventet. Sikkert er det, at han i hvert fald selv ikke har villet gøre noget større nummer ud af det, for denne død var afslutningen på et liv levet som et eventyr; et liv set i drømmens skær.
Kristian blev født i 1950 og voksede op i det allermest landlige Himmerland i det der i et og alt må kaldes et decideret landbrugsmiljø. Og ind i det miljø kom der så et multitalent som Kristian, der ikke sådan uden videre lige skulle regne med af få bekræftelse på alle sine evne. Kristian kunne være blevet det sorte får, hvis ikke han havde fået holdt ved; holdt ved sig selv. Men det gjorde Kristian, med stor naturlighed i øvrigt, og i stedet for et sort får blev han en ener; han blev som katten, der går sine egne veje og stilfærdigt tænker "Tag mig som jeg er eller la' vær'."
Og sådan skulle Kristian komme til at gå sin helt egen vej gennem livet uden panikken; uden panikken over, hvad andre måtte kunne tænke om, hvordan han levede sit liv. Det var ikke altid lige nemt for Kristians forældre at stå ved, at deres søn faktisk bare boede i en bus, som han sammen sin kæreste Elly rejste rundt i landet på må og få i; det var lidt noget underligt noget dengang ude på landet i Himmerland. Alligevel så var de der for ham, når den brændte på; klar til at hjælpe ham videre i tilværelsen. Men egentligt havde Kristian ikke så travlt med at komme videre. Det liv, han levede dengang, var meget som det liv, han levede nu. Kristian var en konstans; altid bare sig selv, hverken mere eller mindre. Ja, og den drøm, som du og han havde, Elly, om hvordan jeres alderdom skulle være; den drøm var vel egentligt bare at blive ved, som I hidtil havde gjort; at rejse fra sted til sted og se, hvad livet bragte.
I mødte hinanden i 1971 på Lindå Kro og var gift tre år senere, og siden den tid har I to været som ærtehalm; som i et stykke; en symbiose. Med dig ved sin side, Elly, blev Kristian en klippe; en klippe, fordi man ikke var i tvivl, at der her var en mand, som levede lige det liv, han gerne ville, og samtidigt var elsket for det og i det. I to har været stærke; I to har gjort hinanden stærke; I har bestyrket hinanden i at tage tingene, som de kommer; i ikke at gå i panik: Med hver knibe, der er kommet til jer undervejs, måtte der vel også komme en 2

løsning, og den fandt I så. I to har været korkpropper sammen, der flød oven på sammen med håbet, mens Kristian sagde "Nåh ja.", og du smilte og gav ham ret.
Og sådan har Kristian prøvet det hele; været igennem det meste. Smed var han uddannet, og hænderne havde han rigtigt skruet på; var den fødte håndværker. Og så alligevel var der noget utrolig forfinet, sirligt, ja, til tider næsten forfængeligt i hans væsen. På en gang var han en mand, der levede af så grove og mandige ting som af at svejse, reparere vaskemaskiner og sælge fiske, og på den anden side var han fyldt med en sart indlevelse, hvad hans mange malerier af yndefulde kvindekroppe og kvindeansigter vidner om, og så var der dertil hans skæve mani med altid at spise - ja, selv et rundstykke - med kniv og gaffel, for ikke at krummerne ikke skulle sætte sig i skægget. Det kan kun være en kunstner, der opfører sådan; men når den kunstner ikke gør det for at blive rig og berømt; når den kunstner ikke gør det overlagt, men bare gør sådan, fordi han er sådan, så er det, at man kalder ham en livskunstner.
Og kunst var det virkelig; det, som flød fra Kristians hænder. Hans perfektionisme ud i restaurering af gamle mahognimøbler, kunne ikke mange gøre ham efter. Han var født med et kreativt, nysgerrigt og vidende væsen. Han har suget til sig og søgt udfordringer altid; ja, af og til kunne det være helt demotiverende for ham, hvis han fik ros; så var det jo ikke mere at lære der, og så lagde han det på hylden og gik videre til noget nyt, som han ikke kunne. Derfor måtte Kristian også have et hjem, som var fyldt med alle muligheder; og det var det, fordi han var en uforbederlig samler. Og nok har han gjort forsøget at rydde op i det, men egentligt blev det mere bare til at han flyttede tingene rundt fra det ene sted i huset til det andet. For han kunne ikke give slip på det, alt hans grej, for han kunne jo få brug for det; få brug for det for at kaste sig over det og lukke det op; lære dets hemmeligheder at kende eller høre dets historier i sit indre igen.
Kristians samlerrod vidnede om hans store rummelighed og hans store afslappethed. For Kristian var en afslappet mand med 'hver ting til sin tid.' "Hvorfor skal det være lige nu?" kunne godt være et hans mottoer. Et andet kunne være: "Arhh, sådan noget pjat.", for der skulle ofte meget til at få Kristians sind i kog eller op at køre over det ene eller det andet, ja, hvis det da overhovedet var en mulighed. "Hør hvad skal du have for et af de billeder?", er han flere gange blevet spurgt, når folk er snublet over hans talent. "Hvad skal det koste? Arhh, det ved jeg ikke rigtig." Og så - landede den historie vist bare der…
For Kristian var livet et eventyr. Alt var allerede det hele værd, inden der var en pris; inden der var givet en løn. Og derfor hed det også at tage på eventyr, når I skulle en tur ind til Haderslev eller over grænsen for at handle. Det var jo et eventyr, for der kunne jo ske alt muligt. Og sådan har han hele sit liv taget med folk på eventyr; om det så var at køre en ven til kontrol for hans cancer, ja, så var Kristian klar til også at få eventyrlyset med ind over det. For der kunne jo ske alt muligt. Kristian var en god ven for gode naboer. Og det havde han 3

her; her på Aarø. I 1999 stod Kristian sammen med sin søn, Rune, der dengang var 15 år; de stod og fiskede på molen i Aarøsund. Og da skinnede solen på Aarø, og da var det jo klart, hvor han med sin familie skulle flytte hen. Her til ledte eventyret ham.

Hvis Kristian havde siddet med her i dag og hørt, hvordan jeg her har talt over tabet af ham, ville han nok for længst have afbrudt mig og sagt: "Arhh, så noget pjat; jeg har jo haft et godt liv." For Kristian handlede det om, at vi skal hygge os og have det godt, mens vi er her, og i det, tror jeg vist, at han lykkedes. Da hans lillesøster blev student, troppede Kristian op på eksamensgangen med kone og barn; Rune bærende den størst tænkelig mexicanske sombrerohat, et seksårigt barn ville kunne bære. Hvorfor ikke, hvis det var det, som drengen gerne ville?

Nu skal Kristian have lov at fortsætte sit eventyr; lyset skinner på et nyt land for ham. Han fik et langt nok og godt liv, og I, som er hans efterladte, skal nu give slip på HAM og overgive ham til Gud. Ind i hvad tomrum, han nu efterlader sig, skal dog det ord lyde til jer, at I ligesom Kristian, uanset hvorhen I går; uanset hvordan I vælger at leve jeres liv; og uanset om I tør vide det af det eller ej; at I uanset hvad altid er rummet i Gud, hos hvem alene lys og mørke hænger sammen og er liv:
Herren er min hyrde, jeg lider ingen nød,
han lader mig ligge i grønne enge,
han leder mig til det stille vand.
Han giver mig kraft på ny,
han leder mig ad rette stier
for sit navns skyld.
Selv om jeg går i mørkets dal,
frygter jeg intet ondt,
for du er hos mig,
din stok og din stav er min trøst.
Med disse ord og i vor herre Jesu Kristi navn overgiver vi nu Kristian Evald Kirstein til Guds fred. Amen.
Billede

Erling Vang Nielsen og Gurlig Lillian Nielsen




Mand Erling Vang NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


                     Far: Niels Ejnar NIELSEN (1902-      )
                     Mor: Marie Katrine Andersen KJÆRSIDE (1917-      )


                Ægteskab: 



Kvinde Gurlig Lillian NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


                     Far: Aksel Thorvald Peder NIELSEN
                     Mor: Inger Karita LARSEN




Børn
1 M Kim Michael Vang NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 



2 K Inger Marie NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 



3 M Dennis VANGNIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 




Billede
Ester Marie Nielsen




Mand (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 



Kvinde Ester Marie NIELSEN

                    Født: 16 Dec. 1904 - Vormskjoldsdal, Frederiksnaade, Vorbasse
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


                     Far: Niels Nielsen SKANDERUP (1867-1954)
                     Mor: Christine HANSEN (1863-1936)




Børn

Billede
Flemming Nielsen




Mand Flemming NIELSEN (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


                     Far: Ove Peter NIELSEN
                     Mor: Heidi HANSEN





Kvinde (detaljer er holdt tilbage for denne person)

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


Børn

Billede
Gravers Nielsen




Mand Gravers NIELSEN 6

                    Født: 21 Jul. 1816 - Lønne
                     Dåb: 
                     Død: 24 Jul. 1816 - Lønnehede
                Begravet: 


                     Far: Niels GRAVERSEN (1774-1859) 6
                     Mor: Anne Marie SØRENSDATTER (1779-1834) 6





Kvinde

                    Født: 
                     Dåb: 
                     Død: 
                Begravet: 


Børn


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Jul. 2021 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af borge.sorensen@mail.dk